4. november 2012

Bort med kroppshåret!



Nå har jeg akkurat barbert leggene. Med Ladyshave, det synes jeg er det enkleste og kjappeste. I likhet med veldig mange kvinner tar jeg maskinen eller høvelen fatt for å fjerne uønsket hår på kroppen.

Hårfjerning har vært en del av kvinners skjønnhetsritualer i årtusener, og får oss til å føle oss mer feminine. For 20 000 år siden brukte kvinnene trolig skrapesteiner og skjell, men de i romertiden fjernt hår med pinsett. De gamle egypterne ble funnet begravet med barberbladliknende gjenstander i bronse.

I muslimske land fjernes visstnok håret hver gang kvinnene har menstruasjon, som en renselsesprosess. Det har jeg i hvert fall hørt på et pressemøte i regi av Veet. Og det er hygieniske aspekter ved hårfjerning, særlig når du fjerner håret under armene. Det reduserer visstnok svette, som henger seg fast i hårene.

Veet er, som du helt sikkert vet, ekspert på hårfjerningskremer og vokser til hjemmebruk, og de mener at kremer som fjerner hår var i bruk allerede 4000 til 3000 år før Kristus. Det har skjedd mye med disse kremene de siste årene, de dufter bedre og inneholder flere hudpleiende ingredienser. Når du bruker krem, oppløses proteinene i hårene. Metoden gir mykere og mer avrundede stubber enn barbering, og resultatet varer i tre til seks dager.

Visste du forresten at yngre og eldre kvinner har forskjellig innstilling til hårfjerning? Kvinner over 30 år har funnet sine faste hårfjerningsrutiner, vet mer om de forskjellige metodene som finnes, og vil ha resultater som varer. Yngre kvinner fjerner håret oftere, og vil ha det raskt og enkelt.

Ingen kommentarer: